YBlogodef

Heb je ervaring nodig om aan yoga te kunnen doen?
Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben, yoga is voor iedereen, jong, oud, soepel of stijf. Het belangrijkste is dat je naar jezelf luistert, niet over je grenzen heen gaat en geniet van het moment voor jezelf.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?
Aanmelden kan via de website of telefonisch.

Welke kleding kan ik het beste aantrekken?
Zorg dat je gemakkelijk zittende kleding draagt, waar je je prettig in voelt en vrij in kunt bewegen. Kleedt je ook in lagen zodat je als je het te warm krijgt een laagje uit kan doen. Yoga gebeurt op blote voeten.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Als je voor de eerste keer komt zorg dan dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent zodat je de tijd hebt om kennis te maken, met de ruimte en de docent.
Kom je regelmatig, zorg dan dat je op tijd bent om de les niet te verstoren.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden (eten en drinken)?
Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga waarbij het ortho-sympatische zenuwstelsel het meest actief is en het para-sympatische zenuwstelsel op een lager pitje staat. Dit betekent dat je tot ongeveer 2-3 uur van te voren niet moet eten, dat wil zeggen dat je een uur van te voren een hele lichte maaltijd zou kunnen eten, denk hierbij aan een lichte soep en wat te drinken.

Is het nodig om materiaal voor de les mee te nemen?
Nee, dit is niet nodig. In de studio zijn matjes, blokken, riemen, etc. aanwezig, je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Tijdens de ontspanning kan je afkoelen en desgewenst kan je dan gebruik maken van een dekentje.

Veelgestelde vragen

Is zelf oefenen nodig?
Zelf oefenen helpt je om de lessen wat beter te kunnen volgen maar is hiervoor niet noodzakelijk. Wanneer je regelmatig oefent voel je de verandering geleidelijk optreden. Je voelt het in je lichaam maar ook in het hoofd. Je gaat letterlijk en figuurlijk anders in de wereld staan. Dit effect is het grootst als je 2-3 keer in de week yoga beoefent.

Kan ik me in de studio omkleden?
Nee, in de studio is nog geen gelegenheid tot omkleden, we raden je aan om van te voren de yoga kleding aan te trekken.

Hoe is YogaBenessere bereikbaar?
De studio ligt tegenover de villawijk De Gaarden, een zijstraat van de Rembrandtlaan, in Bergschenhoek Noord. Kijk voor een routebeschrijving voor deze en de ovetige locaties op de Contactpagina.

Wordt er bij YogaBenessere ook yoga voor ouderen gegeven?
Ja, er is de mogelijkheid om Yoga Max te beoefenen, speciaal voor degenen die hun balans en kracht, op een vloeiende wijze, willen verbeteren, binnen de eigen mogelijkheden, eventueel gebruikmakend van ‘hulpmiddelen’. YogaMax start vanaf 60 jaar.

Wordt er bij YogaBenessere ook yoga voor tieners gegeven?
Ja, er wordt Tiener Yoga gegeven; yoga voor jongens en meisjes van 10 tot 15 jaar die wat rust in het hoofd willen krijgen en willen ervaren wat hun mogelijkheden zijn.

tangka2duo1
YBlente20155