YBlogodef

Bij YogaBenessere zijn Kum Nye Yoga lessen te volgen vanuit de Tibetaans Boeddhistische Nyingma traditie en Vinyasa Flow lessen, vanuit de Ashtanga traditie, welke zijn oorsprong vindt bij Shri K. Pattabhi Jois.

Kum Nye Yoga is een evenwichtige adem- en lichaamsbeoefening en zelfmassage.
Kum Nye (spreek uit koem njee) vind zijn herkomst in Tibetaanse medische teksten uit de 8e eeuw, waarin vaak verwijzingen werden gegeven voor genezing van ziekten veroorzaakt door geblokkeerde energie.

Bij YogaBenessere worden de volgende lessen gegeven:

Vinyasa FLOW
Met de asana's wordt gespeeld maar er is een duidelijke opbouw in de les welke vloeiend doorlopen zal worden. De ene houding wordt verbonden met de opvolgende houding tot een lange ketting. Het slot is de totale ontspanning.

KUM NYE YoGA
Kum Nye Yoga is een manier om lichaam en geest te ontspannen. Het kenmerkt zich door het bewust worden van gevoelens en sensaties in je lichaam die door oefeningen worden opgewekt.
Zelfs enkele minuten Kum Nye Yoga per dag kan ontspanning brengen in de druk van wat we dagelijks willen en moeten en kunnen.
De betere relatie tussen lichaam en geest blijkt een bron van inspiratie en voldoening. Het helpt spanningen te verlichten, negatieve patronen ombuigen en helpt om u evenwichtiger en gezonder te voelen.
De oefeningen zijn door iedereen uit te voeren, ongeacht je lichamelijke conditie.

Yoga Max
Naarmate we ouder worden gaat ons lichaam veranderen, snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen zijn niet meer wat we gewend zijn. Dit heeft gevolgen voor ons evenwicht. We zijn letterlijk uit balans. De aandacht bij deze vorm van yoga ligt op balans, van lichaam en geest.

Yoga Sportief
Speciaal voor sporters, zoals fietsers en hardlopers, die wel de kracht en uithoudingsvermogen hebben maar de souplesse missen om hun eigen doelen nog beter te bereiken.

Yoga Coaching
Persoonlijke begeleiding van de asana's waar het individu moeilijkheden mee ondervindt. In een uur worden er enkele asana's doorgenomen met individuele aanwijzingen gericht op de mogelijkheden van lichaam en geest.

Yoga Experience
Een waardebon die je een vriend, vriendin of familie kado kan geven om een yoga les te ervaren.

Stijlen

YBherfstbeeld3
YBlente20155