YBlogodef

Mijn naam is Ilonka Plaisier. In 2006 ben ik met Hatha Yoga begonnen, waarna ik kennis heb gemaakt met Kum Nye ontspanning welke voortkomt uit de Tibetaanse Nyingma traditie.
Vanaf 2007 beoefen ik Kum Nye. In 2012 heb ik een iworkshop Minding Movement, gebaseerd op Kum Nye, door Thieu Berkhout bij het Nyingma Instituut in Amsterdam. Aansluitend ben ik Minding Movement oefengroepen gaan begeleiden. Eerst in Bergschenhoek, later ook in Den Haag en in mijn fysiotherapiepraktijk in Vlaardingen..

In 2009 kwam ik in aanraking met Ashtanga Vinyasa yoga, wat mij kracht, positieve energie en ontspanning geeft. In het voorjaar van 2009 heb ik bij YogaMoves in Utrecht de foundation course gevolgd. In het najaar heb ik hier een vervolg aan gegeven door de Teachers Training bij YogaMoves bij Hillary Brown en Marlene Henny, te volgen en met succes af te ronden in 2010 (300+).

In 2014 heb ik de opleiding Ashtanga Vinyasa Teacher Intensive door Bela Lipat bij Yoga Maya afgerond, in Rotterdam en Griekenland (200+).

In 2016 ben ik met de opleiding Kum Nye Trainer begonnen bij het Nyingma Instituut in Amsterdam, gegeven door Tetske Hoitsma en Monique Verschuuren. In 2018 heb ik deze afgerond (400+).

Door de jaren heen heb ik diverse workshops gevolgd bij yogadocenten uit het binnen– en buitenland, om de vreugdevolheid van het bestaan te blijven ervaren.

Naast mijn activiteiten als yogadocent ben ik verder werkzaam als fysiotherapeut in mijn praktijk FysioBenessere in Vlaardingen. Mijn specialiteit is geriatrie en psychosomatische fysiotherapie. Daarnaast ben ik sinds 2016 gediplomeerd adem- en ontspanningstherapeut, volgens de methode van Dixhoorn (AOT).

Even voorstellen

Yoga staat voor eenheid en hierin speelt de ademhaling een belangrijke rol. Ik zie tussen ademhaling en ontspanning een sterk verband. De principes van AOT, Kum Nye en psychosomatiek pas ik toe in mijn fysiotherapeutische praktijk.

Door mijn achtergrond als fysiotherapeut weet ik als geen ander wat observeren is, en zal ik nooit beoordelen of ongewenst corrigeren. Ik zal altijd respect hebben voor ieders mogelijkheden en kansen. Desgewenst kan ik advies geven om te laten ervaren hoe het is om binnen de aanwezige mogelijkheden te bewegen en daar uiteindelijk mentaal en fysiek de vruchten van te kunnen plukken.

Het begint met een heel klein zaadje wat ik ongemerkt wil planten waarbij ik hoop dat het zichzelf zal ontwikkelen en tot bloei zal komen.

Groei vanuit je kern.

lonkstrandduo1
YBlente20155